AUTOPORTRET INTYMNY  – 30.10.2017 r. - MUZEUM IDEI/ LWÓW

AUTOPORTRET INTYMNY  – 27.10.2017 r. – PLAC WOLNOŚCI 4

W dniu 27 października 2017 r. miało miejsce jednodniowe wydarzenie  – prezentacja prac powstałych podczas spotkania młodych twórców z Polski i Ukrainy w ramach projektu  ” Autoportret Intymny”, który odbył się we wrześniu w Boskiej Dolinie w Dylągówce na Podkarpaciu. Artyści mieli okazje pokazać swoja twórczość szerszej publiczności, która z entuzjazmem podziwiała różnorodność prac.  Wernisaż odwiedziła z kamerą Telewizja Rzeszów oraz z mikrofonem Radio Rzeszów – bardzo dziękujemy po raz kolejny za zainteresowanie naszymi projektami :)

Podczas wernisażu swoją premierę miał również wydany z tej okazji katalog. Publikacja, bogata w teksty m.in. rzeszowskich krytyków sztuki: Artura Mordki i Agnieszki Iskry – Paczkowskiej oraz Witolda Nowaka, jak i reprodukcje uczestników projektu, jest godnym polecenia zwieńczeniem projektu.

Zdjęcie użytkownika Magdalena Uchman.Zdjęcie użytkownika Magdalena Uchman.Zdjęcie użytkownika Magdalena Uchman.Zdjęcie użytkownika Magdalena Uchman.Zdjęcie użytkownika Magdalena Uchman.Zdjęcie użytkownika Magdalena Uchman.

zdjęcia: Magdalena Uchman

PORTRET INTYMNY  – 04.11.2016 r. - MUZEUM IDEI/LWÓW I UL.PIŁSUDSKIEGO/ RZESZÓW

Zdjęcie użytkownika Fundacja Inwencja.

MŁODA GRAFIKA RZESZOWSKA  – 09.01.2014 r. – DOM SZTUKI W RZESZOWIE

Fundacja INWENCJA wraz z Dyrektorem Biura Wystaw Artystycznych oraz artystami zapraszają  na wernisaż wystawy MŁODA GRAFIKA RZESZOWSKA dnia 9 stycznia 2014 roku o godzinie 18.00 w Domu Sztuki w Rzeszowie ul. Jana III Sobieskiego 18.

Fundacja miała zaszczyt wesprzeć  lokalnych artystów  grafików poprzez pomoc w wydaniu  katalogu prezentującego wybrane realizacje uczestników wystawy.

zaproszenie_m__oda_grafika

Kamila Bednarska

Paweł Bińczycki

Kinga Cichowska- Szmulkiewicz

Łukasz Cywicki

Grzegorz Frydryk

Jacek Garbaczewski

Marcin Jachym

Joanna Janowska – Augustyn

Kamil Jodko

Agnieszka Lech – Bińczycka

Andrzej Rułka

Stanisław Maria Ryborożec

Magdalena Uchman

Agnieszka Rułka- Włodarczyk

ZNAKI POGRANICZA  – WŁODAWA 2009  – 15.01.2010 r. - GALERIA MIEJSKA W RZSZOWIE

zaproszenie

W dniach 15.01-06.02.2010 w Galerii Miejskiej Zespołu Szkół Plastycznych w Rzeszowie odbyła się wystawa prac powstałych w trakcie Międzynarodowych Warsztatów Malarskich „ZNAKI POGRANICZA WŁODAWA 2009″ realizowanych przez Fundację INWENCJA.

Strona internetowa Galerii Miejskiej Zespołu Szkół Plastycznych w Rzeszowie